Jdi na obsah Jdi na menu
 


O další tři medaile z Mistrovství Moravy se postaraly mladé atletky

22. 2. 2024

Po stříbru Rostislava Koláře z chůze a bronzu Kateřiny Kasparové z pětiboje má hranický atletický oddíl další tři medaile z Mistrovství Moravy a Slezska. Seriál tří moravských šampionátů jednotlivých kategorií proběhl během dvou únorových víkendů v Ostravě. Zlato na patnáctistovce vybojovala starší žákyně Sabina Tvrdoňová. O dva bronzy se postaraly mladší žákyně Viktoriia Masur na osmistovce a Marie Štolcarová ve výšce.

V pátek 2. února se do ostravské atletické haly na moravský šampionát sjeli starší žáci a starší žákyně. SK Hranice zde mělo trojí zastoupení. Nejvíce vidět zde byla Sabina Tvrdoňová, která podle očekávání ovládla závod na 1500 m a na krk si tak pověsila zlatou medaili za pěkný čas 4:59,01 min. Na start stejné distance mezi hochy se postavil i Daniel Berčák. Po velmi pěkném výkonu si zaběhl nový osobní rekord 4:48,41 min. a obsadil sedmé místo. V početné konkurenci více než třiceti závodnic ve skoku vysokém se předvedla Erin Ptáčková. Ta už několikátý závod po sobě atakuje metu 150 cm, i v tomto závodě jí však odolala a výkonem 146 cm obsadila čtrnácté místo.

Výsledky

Fotky

V sobotu 3. února pak žáky vystřídaly starší kategorie při Mistrovství Moravy a Slezska dorostu, juniorů a dospělých. Z Hranic vyjela dvanáctičlenná výprava. Na medaili zde nedosáhl nikdo. Nejblíže ke stupňům vítězů skončila až závěrečná štafeta mužů na 4 x 200 m, kvartet ve složení Tomáš Vašíček, Šimon Šuba, Radomír Krčmář a Ladislav Koutný obsadila čtvrté místo v čase 1:35,15, což je ustavující oddílový rekord. Individuálně nejlepšího umístění dosáhla Adéla Zdražilová, která byla pátá mezi ženami na osmistovce ve velmi slušném čase 2:20,33 min. Dále se dařilo Ladislavu Koutnému, který skončil šestý mezi muži na 60 m překážek za čas 8,56 s. Juniorka Barbora Odstrčilová obsadila sedmé místo v kouli za 8,89 m.

Do finále A mužů na 60 m se za čas 7,17 s probojoval Tomáš Vašíček, v něm obsadil osmé místo. Lubomír Kopřiva postoupil na stejné trati do finále B, které opanoval za 7,16 s a celkově tak skončil devátý. Finále B si zaběhl i junior Šimon Šuba, který bral za čas 7,67 s celkové 13. místo. Prvním rokem mezi muži závodí Radomír Krčmář, čas 7,75 s mu však na postup do finále nestačil. Ani dalším hranickým závodníkům a závodnicím se nepodařilo postoupit do finále nebo obsadit v nabitém startovním poli lepší umístění, ale u většiny z nich svítilo po závodě u jejich výkonu "PB", což znamená osobní rekord, za což jim blahopřejeme, je potřeba se porovnávat hlavně sami se sebou.

Juniorka Marie Kročová běžela šedesátku za 8,41 s. Dorostenka Ludmila Krčmářová ji prolétla za 8,58 s, k tomu přidala dvoustovku za 27,97 s. Stejné trati měla na programu i Romana Odstrčilová a byly z toho časy 8,89 s a 29,86 s. V kategorii dorostenců zaběhl Ondřej Trousil šedesátku za 7,94 s a dvoustovku za 26,02 s. Nevídaný čas na šedesátku překážek běženou na 4 kroky předvedla dorostenka Leona Stržínková, když stlačila svůj osobní rekord pod 10 s (9,96 s), hladkou šedesátku pak zvládla za 8,89 s. Rovněž dorostenka Andrea Šímová zvládla v koulařském sektoru dovrhnout tříkilogramové náčiní do vzdálenosti 7,85 m.

Výsledky

Fotky

V sobotu 10. února se pak rovněž v Ostravě konalo Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva. Hranická výprava čítala sedm závodníků a závodnic. Za bojovnost je třeba pochválit všechny, téměř všichni si vytvořili nové osobní rekordy a tak to má na vrcholu sezóny být. Nejšťastnější po závodech však byly dvě medailistky. Viktoriia Masur předvedla úžasný výkon na osmistovce, když si osobní rekord posunula o neskutečných 9 vteřin a po tuhém boji až na cílovou čáru zaběhla čas 2:32,26 min. (nový oddílový rekord, kterým překonala naši úspěšnou sběratelku republikových medailí Sabinu Tvrdoňovou), třetí místo a bronzová medaile jí byly vítanou odměnou. Ještě předtím si cvičně zaběhla šedesátku a byl z toho čas 8,95 s. Druhou bronzovou medaili si pověsila na krk Marie Štolcarová, když předvedla velkou bojovnost ve výšce, svou základní výšku zvládla až na třetí pokus, v průběhu soutěže se však rozeskákala a nakonec zvládla 140 cm na druhý pokus, což znamenalo třetí místo. Zkusila si ještě šedesátku překážek, zde byla za čas 12,36 s 33.

Úspěšní byli i vytrvalci. Mezi hochy obsadil výborné šesté místo na patnáctistovce Miroslav Maštera. A až se naučí sledovat, které kolečko běží, bude z toho jistě ještě lepší čas než 5:46,00 min. :) Stejnou distanci běžela i Kateřina Brzicová, v početnější konkurenci jí nový skvělý osobní rekord 5:41,22 min. stačil na osmé místo. Vendula Heryánová zde skončila dvanáctá za 6:17,11 min. Adam Málek běžel osmistovku a bylo z toho čtrnácté místo za 3:02,07 min. Časem se jistě naučí běhat rovnoměrným tempem a bude z toho ještě lepší čas. Těsně pod hranicí finále B na šedesát metrů skončila Karolína Hladká za čas vyrovnaného osobního rekordu 8,88 s (17. místo). Stopadesátku pak proběhla za 21,93 s (24. místo), na to, že je mladší žákyně teprve prvním rokem, velmi pěkné časy.

Výsledky

Fotky